Dressur/kurs

Vi tilbyr kurs og privatundervisning innen hverdagslydighet og dressur for alle hunder. For jakthunden kan vi tilby innlæring/kursing av forskjellige "disipliner" som f.eks. spor, apport, rios. For brukshunden kan vi hjelpe deg med apport, feltsøk, lydighet og rundering for å nevne noe.

 

Metoder som ligger til grunn er positiv forsterkning, kontakt og relasjonsbygging. Vi bruker ikke under noen omstendigheter strøm i dressur/trening. Dette er etter Norsk lov ikke tillat og svært uhensiktsmessig i trening av hund.

 

Privatkonsultasjon 

En privattime er ofte mer effektiv og mer læringsfull enn ett kurs. Eksempler på privattime kan være utageringsproblem og adferdsproblem, oppdragelse, lydighetsøvelser, apport, spor, duetrening mm. Stian har lang fartstid med hund og innehar kompetanse for å kunne gi deg og din hund best mulig råd og veiledning.

 

Første timen tar vi oss god tid, her blir vi litt kjent og kartlegger litt deres hverdag med hunden. Vi avklarer litt treningsfilosofi og målsetninger. En slik time tar ofte minimum halvannen time. Her sitter vi med kaffekoppen og hunden venter i bilen den første timen. Det gis hjemmelekser til neste time, og neste time setter jeg av en klokketime. Her blir dere som ekvipasje mer i fokus og timen blir mer konkret på hundetreningen. Derfor anbefaler vi alltid at dere bruker 3-5 timer i første omgang for å få gode resultater og får få nok veiledning til veien videre. Vi gir alltid hjemmelekser slik at dere alltid kan ha noe å jobbe med videre. Fuglehundeiere som vil trene RIOS anbefaler vi også denne førstegangskonsultasjonen dersom du ikke har hatt det tidligere.

 

Hund i Trening

Vi tar også hund i trening. Dette innebærer oppstalling i vår kennel og trening av din hund. Dette kan være gå pent i band, sporing, apport, fri ved foten, ro i oppfukt, fjelltrening etc. Dette er for selskapshunden, brukshunden, jakthunden osv. Og må i hvert enkelt tilfelle avklares med Stian Stende. Varighet på treningen avhenger av utgangspunktet hunden har, og hva den skal lære. Ett slikt opphold har en startpris på kr 750,- pr dag, alt inkludert.